Det är kanske inte helt enkelt att vandra i sina fäders fotspår, särskilt om fadern är Larry Leight, den legendariske grundaren av lika legendariska Oliver Peoples. Men sonen Garrett Leight har lyckats att skapa sig ett eget namn inom glasögonbranschen, både gällande optiska glasögon och solglasögon. Vi har tagit ut våra tre favoriter från hans optiska linje.

2009 var året då Garrett Leight öppnade glasögonbutik i Venice Beach, Kalifornien. Två år senare släppte han sin egen kollektion i eget namn. Innan dess hade han självfallet lärt sig branschen via sin fars företag och nu var målsättningen att presentera en kollektion med egen prägel. Idag, sex år senare, är varumärket en etablerad aktör men man har via smart storytelling lyckats behålla en personlig prägel på produkterna. Till exempel trycker man hårt på det kaliforniska arvet med dess kultur, platser och personer.

Tittar man närmre på rådande kollektion är arvet från Oliver Peoples tydligt, men där finns något mer, en slags lekfull tvist och viljan att leda glasögonmodet istället för att följa det. Han presenterar spännande färgsättningar och små detaljer som blir som ett slags signum. Kvaliteten känns genomgående hög tack vare fina materialval och helhetsintrycket kan inte bli något annat än en slags känsla av lekfull lyx.

För närvarande finns 17 typer av bågar till män på Garrett Leights hemsida och som alltid är vi svaga för de mer rundade där vintagekänslan hittas. De känns tidlösa och kan verkligen liva upp en anspråklös outfit, eller dämpa en excentrisk.

Hampton

Hampton har funnits med sedan företagets begynnelse och känns redan som en klassiker.

Hampton i färgen Chestnut

Färgsättning Matte Pinewood, vår favorit i denna båge

Sandalwood Drift


Wilson

Wilson är en klassiskt rund båge inspirerad av John Lennon.

Bourbon Tortoise

Matte Butterscotch Antique Gold

Tokyo Tortoise Amber Honey. Favoriten härifrån


Winward

Winward är något mindre och har en lätt oval form men andas ändå vintage.

Färgen G.I Tortoise

Matte Demi Blonde

Matte Whiskey Tortoise, nr 1 enligt oss.

Wiberg i Winward, Matte Whiskey Tortoise

Garrett Leight finns i Sverige att köpa på Bågar & Glas

Huvudbild från swipelife.com
Produktbilder från garrettleight.com
Fakta från garrettleight.com, fashionista.com samt bagarglas.se

(Visited 715 times, 1 visits today)