Ett av få guilty pleasures är att följa med Sora, Kalle Anka och Janne Långben på äventyr i  Kingdom Hearts-serien. Från Aladdins Agrabah till Tarzans djungel. Efter det in i The Grid, från filmen Tron, med omvägen förbi Sjumilaskogen där vi hälsar på hos Nalle Puh. Detta tillsammans med en hel drös karaktärer från spelserien Final Fantasy. Första gången vi fick uppleva det var i mars 2002.

När Square och Disney bestämde sig för att göra ett spel som blandade klassiska Disneykaraktärer med Final Fantasy var det nog en del som kliade sig fundersamt i huvudet. Men under ledning av Tetsuya Nomura blev Kingdom Hearts-serien både kritikerrosad och en kassako. Totalt har det släppts åtta stycken spel till olika plattformar, varav två huvudtitlar till Playstation 2.

Kingdom Hearts Kalle, Sora och Långben

I år är det 15 årsjubileum för spelserien och det firar Square Enix genom att släppa samlingsutgåvan Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX till Playstation 4 den 31 mars. Här får vi återuppleva gamla minnen – denna gång i HD – men också friska upp minnet till kommande Kingdom Hearts III (som än så länge inte har ett releasedatum).

I samlingen ingår sex remastrade titlar:

  • Kingdom Hearts Final Mix
  • Kingdom Hearts Re:Chain of Memories
  • Kingdom Hearts 358/2 (HD remastrad filmsekvens)
  • Kingdom Hearts II Final Mix
  • Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix
  • Kingdom Hearts Re:coded (HD remastrad filmsekvens)

För att göra samlingen komplett gav Square Enix tidigare i år ut Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prolouge, vilket gör att Playstation 4-spelare nu kan njuta av hela Kingdom Hearts-serien på en och samma konsol.

(Visited 118 times, 1 visits today)